Facebook unuz ne kadar güvenli ?

Bu konuda facebook unuzu nasıl daha güvenli hale getirebilirsiniz bunu bir kaç yazıda paylaşacağım arkadaşlar …

Bu gün sizlere facebook hesabınıza sms güvenliği eklemeyi anlatacağım..

Facebook hesabınızın güvenliğini sms şifresi ile arttırabilirsiniz. Sistem bankaların online işlem merkezinde kullanılan sms şubesi sistemi gibi. Bu güvenlik önlemi ile hesabınıza farklı bir bilgisayardan giriş yapıldığında telefonunuza rakam ve harflerden oluşan ikinci şifre geliyor. Facebook sayfasına gelen smsdeki şifreyi girdikten sonra güvenli bir giriş yapmış oluyorsunuz. Böylece hesabınız bir şekilde çalınsa dahi çalan kişi telefonunuza gelecek sms şifresini bilemeyeceği için hesabınıza tam anlamıyla giriş yapamayacak. Bu sistem Türkiye de bazı hesaplarda aktif bazılarında değil. Aktif olmayanlar kullanım dilini English (US) yaparlarsa bu özellikten faydalanabilirler.

Bu güvenliği nasıl aktif hale getireceğiz ….

1- Facebook sayfasında sağ üst köşede bulunan ayarlar sekmesine tıklıyoruz
2- Hesap ayarları
3- Sol taraftaki bölümden Güvenlik sekmesini tıklıyoruz

Eğer bu bölümü bulumadiysaniz tıklayınız

4- Resimde de gördüğünüz sekmeden giriş bildirimleri sekmesinden  “Kısa mesaj/ Push bildirimleri” sekmesini aktif hale getirin.

5- Kodmatik sekmesinden kodmatik aktif hale getirin.

6-  Giriş onayları kısmından telefon numaranızı facebook sistemine kayıt ettirin.. Telefonuza onay mesajı gelecektir..

7- Artık facebook güvenli hale gelmiştir.. ancak ev ,iş veya mobile den facebook kullanıyorsunız.. buralardan facebook.com sitesine giriş yaptığınızda telefonuza uyarı mesaji gelecektir.. ançak daha sonra girişlerinizde sizden şifre istemiyecektir.