Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi ortaokulun ilk iki sınıfında zorunlu hale getirildi

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı olarak görev yapan Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTK), aldığı yeni bir kararla birlikte Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersini ortaokul öğrencilerinin ders çizelgesine de dahil etti.

Yapılan bu düzenlemeyle beraber 5. ve 6. sınıf öğrencileri de artık Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersini okumak ‘zorunda’ olacaklar. Önümüzdeki yıldan itibaren başlanacak uygulamayla birlikte öğrencilerin bilgisayar ve teknolojiyi daha yakından tanıması amaçlanıyor. Kademeli olarak yapılacak düzenleme işlemi sonrasında toplamdaki haftalık ders saati 35 oldu.

Konuyla alakalı olarak Talim Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin zorunlu hale getirilmesiyle birlikte, öğrencilerin ilerleyen zamanlarda teknolojiyi tüketmekten çok üretme yönüne getirmeyi amaçladıklarını bildirdi. Bu sayede yeni projeler ve fikirler ortaya çıkabileceğini belirten Karip, 7 ve 8.sınıflarda da seçmeli ders olarak Bilişim Teknolojileri ve Yazılım’ın sunulacağı bilgisini verdi.

Kaynak..: Pclabs.com.tr