Google Play Türkiyede Para Basacak

Google Android market olan “google play store”, Türk mobil uygulama geliştiricilere ücretli uygulama pazarlama imkanı sundu. Uzun zamandır türk mobil geliştiriciler uygulamalarını ücretsiz olarak sunuyordu ve yenilenen politikalar ile google cüzdan ile artık ücretli uygulama satılabilecek.

Türk mobil yazılım geliştiricileri, Google Play store üzerinde şu zamana kadar ücretli yazılım yayını yapamıyordu, Android platformunda oluşturdukları mobil yazılımları ücretsiz olarak sunabiliyordu. Google bugün itibari ile, Google Wallet aracılığı ile ücretli yazılım sunmaya destek verdiğini açıkladı. Google Apk İndirme işlemlerini kullanıcılar artık hem ücretli hem ücretsiz yapabilecekler.

Google Play’de uygulamaları bulunan Türk geliştiriciler dolaylı yollarla uygulamalarını uzunca bir süredir satabiliyor. Türkiye’deki geliştiricilerin sorununa çözüm bulma noktasında biraz geç kalmış olsa da Google bu problemi ortadan kaldırarak, Türkiye’nin Google Play servisinde uygulama satışı yapılabilen ülkeler listesine eklendiğini duyurdu.

Türkiye’nin bu listeye eklenmesiyle Android geliştiriciler için yüzden fazla ülkede satış yapabilme olanağı doğmuş oldu.

Tags:,