İstanbul – Ankara Arası 1 Saat Olacak..

7 Yıl bakım ve yenileme anlaşması sunan Alman devi Siemens, TCDD’ye 7 adet hızlı tren satıyor! Bundan böyle Ankara-İstanbul arası sadece ve sadece 1 saat sürecek!

Ülkeler arasındaki gelişmişlik ölçütü, günümüzde teknoloji altyapısı ve bireylere sunulan kolaylıklarla belirleniyor. İnternet, yeraltı tesisatları, 3G-4G-LTE gibi hizmetlerin yanı sıra vatandaşın en çok ihtiyaç duyduğu gelişimlerden biri de zaman kazandıracak çeşitli ulaşım alternatifleri.

Siemens Raylı Sistemler şefi Jochen Eickholt bu gelişmeyi:“Siemens için bu satış raylı sistemle geleceğe büyük yatırımlar yapan Türkiye’ye giriş anlamı taşıyor.” Olarak ifade etti. Ray sistemlerine son 3 yıldan bu yana büyük yatırımlarda bulunan TCDD, 10 bin kilometrelik hızlı tren rayı döşemeleri için 2020’yi işaret ediyor.

Siemens’in Velaro serisi, ileri teknolojisi ve cıva sensörlü denge korumalarıyla saatte 403 kilometre hızla dünyanın en güçlü treni olarak biliniyor. Siemens’in en başarılı serilerinden biri olan Velaro tipi hızlı tren modelinin, Çin, İspanya ve Rusya tarafında kullanıldığı biliniyor.