Microsoft ve Nokia Türkiyedeki Üniversiteleri Dolaşıyor..

Gençsen Geleceksin

Bir ünivesite klasiği haline gelen Gençsen Geleceksin etkinliği, Microsoft ve Nokia’nın ortaklığı ile başlıyor. Yurdun dört bir yanında düzenlenecek olan etkinliklerde Microsoft ve Nokia firmalarından katılan uzman konuşmacılar öğrencilere inovasyon, girişimcilik, yeni teknolojiler ve kariyer hakkında birinci ağızdan bilgi verecek. Anlatılacak olan yeni nesil teknolojilerin akademik ve ticari anlamda nerelerde nasıl kullanabileceğinede değinilecek.

Program

45 – 60` Microsoft Sunumu
– Microsoft Öğrenci Programları
– Yeni nesil yazılım teknolojileri
45 – 60` Nokia Sunumu
20 – 30` Fikrinle Gel – Nokia Lumia 800 ve Windows 7 DVD Kazan!
120 – 180` Windows Phone 7 uygulama geliştirme eğitimi
Fikrinle Gel Yarışması

Windows Phone 7 telefon üzerinde çalışacak bir uygulama fikri olan ve fikrini uygulamaya dönüştürüp YallaApps aracılığı ile Windows Phone Marketplace’te yayınlayacak olan herkes katılabilir.

Yarışmaya katılmak için aşağıdaki koşulları yerine getirmelisiniz:
– Microsoft ve Nokia’nın yarışma koşullarını kabul ediyor olmak.
– En fazla 100 kelimeden oluşan, Windows Phone 7 uygulama fikrinizi anlattığınız metni ve uygulamaya vermeyi düşündüğünüz ismi etkinlik başlamadan önce kayıt masasına teslim etmelisiniz.

Windows Phone 7 proje fikirlerini yazılı olarak kayıt masasına teslim eden ilk 20 kişinin projeleri “Fikrinle Gel” bölümünde tüm dinleyicilere art arda okunacak. Tüm projeler okunduktan sonra, dinleyicelerden her proje için ayrı ayrı alkış ile oylama istenecek. En fazla alkış alan 5 uygulama fikri finalist olacak. Alkış ses seviyesi Windows Phone 7 cihaz ile ölçülecek. Finale kalan 5 fikir sahibinden uygulamasını ilk olarak YallaApps aracılığı ile Windows Phone Marketplace’te yayınlayan Nokia Lumia 800 telefon ve Windows 7 DVD almaya hak kazanacak.

Windows Phone 7 uygulama geliştirme eğitimi

Eğitime katılmak için Visual Studio ve Windows Phone SDK yüklü bir dizüstü bilgisayar ile gelmeniz ve .NET platformunda uygulama geliştirebileceğiniz bir programlama dilini (örn: C#, VisualBasic vs.) biliyor olmanız gerekmektedir.

Konuşmacılar

Microsoft Türkiye Akademik Programlar Yöneticisi Dr. Mustafa Kasap
Nokia Uygulama Geliştirme Platformları Yöneticisi Görkem Ercan
Hediyeler

Nokia Lumia 800 Telefon (Fikrinle Gel bölümünde belirlenecek)
6 Windows 7 Pro Türkçe DVD (1 tanesi Fikrinle Gel yarışma birincisine, 5 tanesi etkinlik sırasında sorulan sorulara doğru cevap verecek ilk kişilere.)
Etkinliğe katılan bütün öğrencilere Bulut Bilişim (Windows Azure) ve Windows Phone eğitimleri ile uygulama geliştirme araçlarını içeren DVD.
Sürpriz hediyeler
Etkinliğe katılan bütün öğrencilere katılım sertifikası verilecektir.