Eğitimciler için derslerde kullanabileceğiniz 10 güzel uygulama

1- Edmodo :

öğretmenler, öğrenciler ve aileler için bir “sosyal öğrenme platformu” sistemidir.

Edmodo ile öğretmenler çevrim içi sınıflar oluşturarak öğrencileri davet eder. Grup kodu verilir, tüm öğrencilerin kaydolur ve velileri de öğrencileri takip edebilir.

Çoğu Üniversitenin kullandığı bir sistemdir.. Birkaç yıl içinde en populer öğrenci -öğretmen merkezli sosyal öğrenme platformu haline dönüşecektir..

edmodo

2  – MOODLE  ..: 
Moodle, özgür ve açık kaynak kodlu bir uzaktan eğitim sistemidir. Açılımı, Modular-Object-Oriented-Dynamic-Learning-Environment yani Esnek Nesne Yönelimli Dinamik Öğrenme Ortamı olarak çevrilebilir.

Yazılım, MySQL ve PostgreSQL veritabanı sistemleri altında ve PHP dilini destekleyen herhangi bir ortamda (Linux, Windows, Mac OS X vs.) çalışmaktadır.

Moodle, bir uzaktan eğitim sitesinde ihtiyaç duyulabilecek etkinliklerin çoğunu fazlasıyla yerine getirebilecek özelliklere sahip bir çevrimiçi kurs yönetim sistemidir. Moodle, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) kolay şekilde kullanılabilmektedir.

wunderschˆne junge Frau arbeitet am Laptop

3- Gradecam : Gradecam gradecambir optik okuyucu programıdır. Basit kullanışlı mobil platformlara uygun hızlı ve analiz veren bir uygulamadır. Sisteme üyele olarak sınıflar oluşturulur. bu sınıflara öğrenci kaydını tek tek veya toplu olarak öğrenci ekleyebiliriz. Bu öğrencilere yapacağımız sınavlar ile ilgili cevap anahtarını optik olarak oluşturabiliriz. Sınav sonunda optik cevap anahtalarını mobil platformda veya pc kamerasında hızlı bir şekilde oluşturarak sınav sonuçlarını analiz edebiliriz.

 

http://www.kodcafe.com/genel/egitimciler-icin-gradecam-nedir.html
4- Padlet :  Akıllı Pano hazırlama sitesidir.. Nedir bu akıllı pano sınıfınızda panolar olur öğrencilerin notlarını, kompozisyonlarını veya en güzel resimlerini paylaştığınız alanı dijital olarak hazırlayabilir, öğrencilere bu panoyu link yardımı ile paylaşarak onların birşeyler eklemesini sağlayan bir uygulamadır..

padlet

https://padlet.com

5- Adobe Connect :

Adobe Connect, yerden bağımsız olarak sanal toplantılar ve uzaktan eğitim gerçekleştirmenizi sağlayan bir plaformdur. Özellikle mobil cihazlardan da erişim imkanı ile dünya üzerinde en çok kullanılan sanal sınıf uygulaması olarak birçok şirket ve eğitim kurumunun tercihi halindedir.

Adobe Connect sanal toplantı ve uzaktan eğitim için gereken tüm temel bileşenleri bünyesinde barındırmaktadır. Adobe Connect kolay genişletilebilir bir yapıya sahiptir, bu nedenle tüm özelliklerini kullanabileceğiniz bir XML API’ye sahiptir.

Ücretlidir. Belirli bir account kadar ödeme yapmanızı istemektedir.

adobe_connect_screenshot01_origadobe connect 
6- Google Classrom : 

Uzaktan eğitim sistemidir. Öğretmen ve öğrenci tabanlı sosyal ağdır. Sınıflar oluşturalarak ödev verilebilir, sınav yapılabilinir, duyuru paylaşılabilinir.

Öğretmenlerin kolayca ödev verip verimli bir şekilde geri bildirim sağlamasını ve öğrencileriyle kolayca iletişim kurmasını sağlıyor.

 

Classroom uygulamasıyla öğretmenler zamandan tasarruf edebiliyor, sınıflarının düzenli kalmasını sağlıyor ve öğrencileriyle kolay iletişim kurabilirler.

Google Apps Eğitim Sürümü hesabı olan herkesin kullanabileceği bir online eğitim sistemidir. Bu sürüme üye olmak için kurum mail adresiniz veya edu uzantılı mail adresiniz olmas gerekmektedir…

google-classroom
7- quiziz: online bir sınav sistemidirquziz

8- kahoot : online bir sınav sistemidir
9- socrative : online bir sınav sistemidir
10- google drive : Google tarafından geliştirilen dosya depolama alanı ve paylaşma sistemidir. İsterseniz office proğramı çalışmalarınızı word ,excel , power point dosyalarınızı burada oluşturabilirsiniz..