İkinci el telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz..

çoğu zaman ikinci el telefon almayı hiç düşünmeyiz. Çünkü güvenemediğimiz o kadar cok sebep var ki, telefon dünyasında güvendiğimiz firmalar bile sıkıntılı ürünler sattıklarını hepimiz şahit olmuşuzdur.. lakin bazen maddi durumlardan ikinci el telefonlar aldığımız zamanlar olur. aldığımız bu telefonları alırken nelere dikkat etmeliyiz sorularını yaptığımız araştırmalarla derledik…

1) Aldığımız üründe kesinlek garanti belgesi ve fatura olması lazım. Yerimiz yurdumuz belli garantisi biziz sözlerine kanmayınız.

2) Klon telefonları ayırt etmek artık o kadar zorki ince işçilik olanlar var, sadece işlemci özelliklerine bakarak anlaşılabiliyor veya uzun süre kullanımda deformasyondan fark ediliyor, bu sebeple alacağınız telefonun yazılım ve donanım özelliklerini iyice araştırıp öğrenin.

3) IMEI numarasını ile BTK nın sitesinden kesinlikle kontrol edin

4) Kutu ve fatura kağıdı üzerinde ki ımei numarası ile cihaz içerisinde *06# ile öğrendiğiniz numaranın aynı olmasına özen gösterin (garantisi süren telefonlar için özellikle)

5) hasar ve darbeleri kontrol edin

6) Bataryada şişme, etrafında renk değişimi, varmı kontrol edin.

7) Birisi ile görüşme yaparak telefonun mikrofonunu ve ahizesini kesinlikle kontrol edin.

8) Ön ve arka kamera kontrolü yapın dalgalanma vs var ise sıkıntı olabilir

9) Jack girişi kontrolünü, sarj aleti kontrolü yapın sıkıntı yaşamayın,

10) Güvenli profil oluşturan kişileri tercih edin istemeden kayıp bir telefon alırsanız bir gün polis kapınızı çalabilir.bu durum ile kimse karşılaşmak istemez.

11) Kablosuz bağlantı özelliklerini kontrol edin.